Referenser
Vi är glada över att ha många samarbetspartners som väljer schyst producerade klädesplagg och ännu gladare över att flera av dem gärna rekommenderar oss till andra.  Oatly

 


"Here they are, the sequel t-shirts with even more wicked Oatly statements on them, sustainably and graciously printed on 100% organic cotton from India so that you can say what’s on your mind without ever moving your lips. Read my t-shirt."

Barista Fair Trade Coffee

 


"Vi jobbar hårt på att kunna erbjuda er ett så hållbart sortiment det bara är möjligt. Från kaffet till mackan. Vårt mål är ju så klart att vara 100% hållbara inom en överskådlig framtid. Vi är inte där än, men en bit på väg. Just nu är 54% av våra inköp enkel- eller dubbelcertifierade (Ekologiska och Fairtrade)"
 

Göteborgs Universitet

"Göteborgs universitet skall vara ett av de ledande universiteten i Europa för utbildning och forskning inom hållbar utveckling och miljö.
Universitetet strävar efter att göra studenter och personal medvetna om miljö- och utvecklingsfrågor och genom forskning, utbildning och samverkan med omgivande samhälle stimulera till konkreta handlingar som främjar en hållbar utveckling."

"För att de går steget före och visar vägen för socialt och ekologiskt hållbart företagande..." 

Deras företag växer ur samma frustration över orättvisor och vilja att förändra som fått oss att engagera oss i gröna partier. De skyller inte på att det saknas politiska styrmedel; de går före och visar att det är möjligt. De skyller inte på att det saknas konsumentunderlag; de skapar attraktiva produkter. Människa och miljö respekteras genom hela tillverkningskedjan, från bomullsfältet, via fabrikerna på Sri Lanka, till de färdiga ekologiska, rättvisa och snygga plaggen som säljs i Sverige"
Maria Wetterstrand, Miljöpartiet de gröna"För oss var det ingen tvekan om vilka som skulle producera våra underkläder. Eftersom vi lever och verkar i samma stad som DEM Collective så har det varit omöjligt att undgå hur de bokstavligen stormat fram genom den göteborgska företagsvärlden. Och då syftar vi inte på vassa armbågar eller smarta affärsplaner. Tvärtom, DEM Collective står för ett starkt rättvisepatos, kombinerat med en härligt jordad och inbjudande attityd. Vi ville göra världens mest ekologiska kalsonger som dessutom tillverkades under så bra arbetsförhållanden som möjligt. Med den utgångspunkten fanns inga andra alternativ än DEM Collective som producent."                 
Lounge Royale 
"Vi på GöteborgsOperan jobbar mycket aktivt med miljöfrågor och ställer stora krav på våra leverantörer. Dem Collective är rätt för oss med ett sortiment som är helt ekologiskt."
Annika Modig, GöteborgsOperanI'm With Friends mission är att förändra världen med snygg design. För oss är hållbarhet en självklarhet och precis lika viktigt som att kapasnygga, inspirerande produkter av extremt hög kvalitet. Vi har valt Dem som t-shirtleverantör eftersom de lever upp till våra tre krav: snygga tröjor, hög kvalitet samt miljömässigt och etiskt hållbar produktion. Dessutom är det guld värt för oss att unna ha en personlig kontakt med Annika som är oerhört passionerad, inspirerande och mån om oss som kund! 
Anna Lindh, I'm with friends
  

Storys
"För att de går steget före och visar vägen för socialt och ekologiskt hållbart företagande..."
”Visst är det roligt att få äta middag med Kungen, men…”
En ökning på 3300%!
7 till 40,000 producenter...
Se fler storys
Nyheter
Ny hemsida!
Kalla Fakta och den smutsiga klädindustrin
Idag har Kalla Fakta (TV4) varit och hälsat på hos oss...
Göteborg stad blir mer Fairtrade..
Nytt samarbete med Göteborgs Universitet
Se fler nyheter